Sunday, July 11, 2010

tips jadi penunggu orang sakit


lama xupdate blog nih sebab sibuk menjaga orang sakit...
huhhuh..ni contoh anak mithali...
sempat gak la aku bermalam kat dalam wad lebih kurang 6 7 hari...
jadi penunggu disitu...
huhuhu...menakutkan plak sebut penunggu tu kan...

so jom share sedikit tips kalau nak jadi penunggu orang sakit ni..
haahah...

1- kalau memang kena stay or bermalam kat dalam wad..agak2 la barang yang nak bawa tu...
perlukah bawa tikar, comforter, bantal dan segala bagai macam mak cik kat depan katil mak aku tu...jaga orang sakit bukan kita yang selesa ok... owh dia siapa pakai kaftan lagi tuuu...

2- kalau jaga orang sakit, janganlah semua buah tangan yang orang datang melawat kita makan ok...hahaha..ni macam budak yang jaga mak dia tu..agak2 la nak makan pun...ok tau dia lapar...hahahha...

3- ni tips baik punya...kalau time tidur malam tu tiba2 doktor hensem datang nak check darah ke nak amik darah ke, ape2 ke la...bangunlah wei...pastu pura2 la betulkan selimut orang yang kita jaga tu la..hahahaah..mana tau dapat point lebih ke.. : )

4 - pastu buat2 la mesra alam sikit..borak2 ngan makcik pakcik, anak2 dia, cucu2 dia sebelah or di sekeliling katil tu..tanya la sakit pe..duk kat mana.. ke ape2 ke...tolong2 mana yang patut ke..manalah tau dapat markah lebih dari mak mertua.. : )

5- pastu kalau dalam wad tu dia cakap x boleh cas handset ngan laptop tu..janganlah pandai2 nak cas...macam kawan aku tu yang jaga mak dia gak tu..hahahaha...
harta awam tu wei...nanti kena sound kat nurse baru tau..

so..kalau ditakdirkan jadi penunggu orang sakit tu jalankan tugas anda dengan ikhlas..
owh terima kasih kepada yang sudi melawat dan bertanyakan khabar..
really appreciate it...


1 comment:

.s.o.f.i.a. said...

wahhh!!!! info dan ingatan yang sangat berguna.... thanks babe!!!