Monday, November 1, 2010

modal berchenta


salam manis tanpa gula...

orang kata kalau nak wat sesuatu kena ada duit..
nak masuk tandas awam pun kena bayar 20 sen.
ni lagi nak bercinta. egat senang ke?
mybe nak cakap i lap u tu leh pakai air liur je kan..


mari tengok modal nak bercinta ni..

1- bil telefon..
-u ngah wat pe..
-sayang dah makan ke belum?
-jap g nak p mana?
-nati malam i tepon lagi ye..

ok hari2 mesti call, tiap2 masa kena mesej..
kalau xde duit susah la...

2- kos makan minum..
-time dating sapa nak bayar duit makan minum ni?
ore kata laki la..lama2 botak la bf ko tu..
kalau pompuan yang bayar, huh xgentleman la laki tu..
senang2 kita share ye wak...
hahahah...

3- masa..
dulu jalan sorang2..dah couple kehulu hilir berteman..
celik mata sampai nak tutup mata berkepit je..
dah xde masa dah ngan bff + family...

4- hadiah..
dulu xpayah sakit kepala nak pikir nak bagi hadiah pe..
tapi dah couple nati sakit kepala nak pikir hadiah tuk :
-1st aniversary
-birthday
-nak amik hati mak pak mertua
-hadiah hari raya
-cukup sebulan couple, 2 bulan couple extraaa....
-kalau merajuk, mau pujuk ngan hadiah gak..kopak la duit...


5-pakaian..
-kalau dah couple xkan nak pakai selekah kot..
-pompuan lagi la..selendang yang nak belit2 mesti la matching...
sebelum couple leh je pakai main sambar je kn..
-laki kurang2 t shirt tu xde la same je time nak dating kan..

asenye kalau dah cukup modal diatas ni dah boleh dah nak couple..

"cintailah Yang Maha Kuasa, kemudian Rasulnya, kemudian ibubapa sebelum menyintai seseorang dan bercintalah dengan orang yang dicintai Allah, mescaya kita akan mendapat cinta sejati.."




4 comments:

MissNafa said...

wuuhuuu ~
dr chenta dah kakak saye nh. hehe.
long..
tambah 1 ag. kene ad iman tinggi.
kalau tak nnt,
mst buat bnd xsenonoh kalau jumpe. kan.?

aisyah said...

hakahakahaha..
tol2..
lupe nk add...
ok klu dh ckp modal kt ats plus iman
leh la nk kapel..
hahha..
tp ore still lg xckp modal pakaian..
2 y xleh nk kapel lg tu..
ahhahahaha

MissNafa said...

tipu gile xcukup modal! dah nak meletup locker uh. pakai baju kurung skali. baru nampak ayu. haha! org tgk gambar long ngn tuuut! dalam FB. kuang3.

aisyah said...

ohh my gucci....!!!!
i dah sngja xtagged or bg ore lain tagged gmbr tu..
u dh tgk plak dah..
gram tol kt y amik tu...
wawawawa