Tuesday, November 2, 2010

ready for exam.


salam manis tanpa gula ~

amik 5 minit rest dari study tuk hupdate blog.. piraaaah 5 min
exam datang lagi.. bukan tora datang lagi ye... iklan yang ak xsuke
masing2 semua dalam mood study..kan kan kan...aku pun

jadi entry kali ni mestilah pasal exam...
mane lah tau berkat wish gud luck dan doa kat semua kawan2 + bloggers yang
lain gue dapat resut cemerlang gemilang n terbilang.. insyaallah

ok meh kite tengok resipi kejayaan belajar dengan cemerlang..
hahahaaha...
bahan-bahan yang diperlukan ialah :

pen berwarna -warni ini sebenarnya untuk bahagian hiasan sahaja...
untuk mengingati nota2 yang dibaca, eloklah kiranya nota berkenaan
ditulis kemas cantik dengan menggunakan pen berwarna-warni ni...


buku adalah sebagai bahan utama resipi ini...
xde buku study xjadi la ye...
jadi
.
.
.

buku kena la banyak baca ye...
barulah ilmu mencurah2...




seterusnya ialah...
highlighter untuk menggariskan nota2 penting sebelum di salin semula..
efek warna ni boleh memberi kesan kepada ingatan ye..
fakta diulang lagi..


untuk bertahan lama semasa belajar, bolehlah juga diambik kopi
tapi janganlah keterlaluan sehingga menjadi ketagih...
habis kilang kopi nanti...

bahan-bahan lain yang lupa nak tambah tapi penting dan jangan wat2 lupa ialah:
-doa
-sembahyang
-mengaji

pastu gaul la sekali ye..
hasilnya..lepas result kuar nati la ye..


selamat menjadi zombie semua....

ade lagi ke bahan yang aku lupa erk??


2 comments:

dyalova said...

all da best aisyah^^

aisyah said...

all the best to you too dear..
huhuuh..